TROGIR HOLDING d.o.o.
GRADSKI SERVISI ONLINE

Riješenje dolazi - Smeće odlazi


Direktor Fonda za zaštitu okoliša Sven Muller boravio je u radnom posjetu Trogiru. Gradski čelnici podastrli su mu dokumentaciju koju su pribavili potrebnu za sanaciju odlagališta Vučje brdo u Planom.

Nakon razgovora u prostorijama Grada pohvalio ih je te rekao kako će već u ovom tjednu započeti priprema folije na kojoj će se privremeno deponirati i prekrivati otpad što je i dogovoreno u resornom Ministarstvu. U svakom slućaju to neće dugo trajati, pa bi se smeće ne samo iz uže gradske jezgre već i sa rubnih njezinih dijelova najvjerojatnije do kraja tjedna moglo naći na odlagalištu u Planom istaknuo je. Dodao je kako je Fond spreman sufinancirati izgradnju reciklažnog dvorišta, nabavku dodatne komunalne opreme i vozila kako bi od 1. srpnja tamo započela primarna selekcija otpada. Grad Trogir će za sanaciju dobiti 60 posto bez povratnog novca, za komunalnu opremu 40 posto, za reciklažno dvorište 80 posto, a za dokumentaciju 100 posto novca pojasnio je Muller.
Podsjetio je da se nastojalo Trogiranima maksimalno izaći u susret te da su se čak promijenili neki postoci u pravilniku predviđenom za sanaciju odlagalište, pa je Trogir prvi koji će koristiti nove, više postotke. U pratnji gradonačelnika Ante Stipčića, njegovih zamjenika Filipa Anđelića i Radovana Slade-Šilovića te predsjednika Uprave „Trogir holdinga“ Zlatka Rožića, Muller je obišao odlagalište. Očekujemo da će se u roku 90 dana najnormalnije, uredno i ekološki ovdje odlagati smeće i da neće doći do nikakvog zastoja zaključio je prvi čovjek Fonda za zaštitu okoliša.
-“čim nam stigne rješenje Ministarstva zaštite okoliša o privremenoj dozvoli svi gradski kontejneri bit će potpuno ćisti.“ - ustvrdio je gradonačelnik Ante Stipčić.


Vrh