TROGIR HOLDING d.o.o.
GRADSKI SERVISI ONLINE

"Zeleni otoci" stigli u grad


Uz kante za komunalni otpad odnedavno se mogu vidjeti i one za papir, staklo i plastiku u žutim, plavim i zelenim bojama, poznatije kao „zeleni otoci“. Tvrtka Trogir Holding, koja je i financijski nositelj ovog projekta, time je ujedno ispoštovala i novi zakon o održivom gospodarenju otpadom .


-Na ovaj ćemo način postići razvrstavanje otpada te prikupiti sirovine koje možemo ponovo upotrijebiti i reciklirati, rekao je gradonačelnik Ante Stipčić. Rekao je i da će se gađani, provedbom ovog projekta, senzibilirati, a upravo su oni prva karika u lancu čimbenika očuvanja okoliša. Osim toga, odogovrnim ponašanjem svih građana uštedjet će se i financijska sredstva.

Iako se stečene navike teško mijenjaju, gradonačenik je apelirao na sve građane da shvate kako i oni, razvrstavanjem otpada, daju veliki doprinos zaštiti okoliša, a time pokazuju i da im je stalo do budućih naraštaja koji će ga od nas od naslijediti.

Zeleni otoci, postavljeni na dvadeset i šest gradskih lokacija, uskoro će se ograditi, te će kao takvi, biti ogledni primjer čistoće i građanske osviještenosti.

-Samo u suradnji s građanima naša tvrtka može doprinijeti čistoći i uređenosti grada. Zato molim sugrađane da se pridržavaju natpisa na kontejnerima i da razvrstavaju otpad na način kako to određuju pravila i komunalni red, poručio je predsjednik uprave Trogir Holdinga Zlatko Rožić.

Građani će dobiti letke s posebnim obavijestima o načinu razvrstavanja otpada, a ide se i korak dalje pa će se kroz posebne radionice o ekološkim temama educirati i djeca vrtićkoj dobi.


Prostor za skladištenje u kojem će se razvrstavati otpad smješten je u Planom, a u njega je utrošeno više od 100 000 kuna, koliko je izdvojeno i za nabavu potrebnog kontejnera.

Ovih dana trebali bi se osigurati minimalni tehnički uvjeti za njegovo stavljanje u funkciju.


Vrh