TROGIR HOLDING d.o.o.
GRADSKI SERVISI ONLINE

Nove grobnice na gradskom groblju!


U tijeku je izgradnja novih obiteljskih grobnica na trogirskom gradskom groblju starom više od 165 godina. Riječ je o investiciji vrijednoj oko milijun kuna.

Prema informaciji Zlatka Rožića predsjednika Uprave „Trogir holding“ koji je izvođač radova grobnice se grade u dvije faze. U prvoj koja je u tijeku na zapadnoj strani izgradit će se 82 grobnice. Završeno ih je 15, a za oko mjesec dana bit će još njih 50 koje će se predati vlasnicima. Sastavljaju se Ugovori za drugu fazu gradnje koja će započeti početkom iduće godine kada će se na istočnoj strani izgraditi 100 grobnica, rekao je Rožić.

Dodao je kako je iskazan veliki interes za kupnju grobnica na tom dijelu groblja, te da će u idućih nekoliko dana „Trogir holding“ objaviti oglas za prodaju tamošnjih grobnica nakon čega će se znati točan broj građana koji su zainteresirani za njihovu kupnju.

Rožić je podsjetio kako je Odlukom Gradskog poglavarstva grada Trogira otkupljeno zemljište na sjevernoj strani groblja što je omogućilo njegovo proširenje. Premda je površina sadašnjeg 18.000 četvornih metara i broji 1.700 grobnica, ono više nije moglo zadovoljiti potrebe građana zbog velikoga porasta stanovnika, posebice u posljednjih petnaestak godina, pa se moralo pristupiti proširenju podsjetio je Rožić.

„Ovo je jedan od većih zahvata na širenju gradskog groblja u proteklih 15 godina. No, ne radi se samo o gradnji novih grobnica već i o uređenju cijelog groblja, u što je uključeno popločavanje, pošumljavanje, izrada kazeta za urne i okolnih ogradnih zidova koji bi trebali dati jednu drugu dimenziju i vizuru groblja“ – ističe Rožić.

Objavit Trogirskiportal.hr


Vrh