TROGIR HOLDING d.o.o.
GRADSKI SERVISI ONLINE

Trogir dobiva zeleni dekor od magnolija


Do kraja tjedna naš grad dobiti će novi cvjetni dekor satkan od zimzelenih magnolija koje će radnici trogirskoga Holdinga posaditi na platu ispred sjevernih gradskih vrata. Radovi su počeli u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, trajat će najkasnije do petka, a obavljaju ih dva Holdingova odjela.

Pet stabala kestena posječena su lanjskoga proljeća, a danas su radnici Holdinga uklonili i zadnji podsjetnik na nekadašnji drvored od kojeg je ostalo samo korijenje i panjevi. Vlado Miličević, voditelj Odjela održavanja javnih prometnih površina i gradskog zelenila, pojasnio je da starim kestenima nije bilo spasa jer se više nisu mogli regenerirati. Osim toga, sasušene grane iz nekad raskošnih krošnji padale su po prolaznicima i dostavnim vozilima pa su stabla lanjskoga proljeća i posječena. Zimzelene magnolije, poznate po svojim lijepim sjanozelenim listovima i cjetovima kremaste boje, nabavljene su u Italiji, a radnici Holdinga posadit će četiri stabla, čija je visina oko četiri metra.

-Iako je kestonovih stabala bilo pet, umjesto njih posadit ćemo četiri magnolije kako bi oslobodili prostor ispred ulaza u Poštu, kazao je Miličević.
Prvu fazu radova zbog koje je iz Planoga kamionom dovezen i bager, obavili su radnici Odjela izgradnje i održavanja čiji voditelj Jure Brkan kaže kako samo vremenske neprilike, a one se pak, ne najavljaju, mogu spriječiti Holding da ne ispoštuju i ovu zadaću.
Uz novi zeleni dekor na ulazu u grad, cvjetnu vizuru dobit će i plato na Brigima (između bezinske postaje i Parka prijateljstva) na kojem će za koji dan početi sadnja 30 koštela i šezdesetak lavandinih, orhidejinih i ružmarinovih grmova. Do kraja mjeseca šarenilom proljetnih boja okitit će se i gradski parkovi Fortin i Žudika, a novim ruhom zaodjenit će se i zelene površine ispred Holdinga i Kule Karmelengo, gdje će se posaditi 2500 komada sezonskoga cvijeća.


Vrh