TROGIR HOLDING d.o.o.
GRADSKI SERVISI ONLINE

250 metara dugačak drvored


Trogirski Holding nastavlja hortikulturno uređenje našega grada, pa je tako u srijedu na predjelu Brigi posađeno trideset stabala koštela između kojih će se, u pravilnim razmacima, posaditi i šezdeset trajnih grmova lavande, ružmarina i orhideje.

Šarenilo grmova s razgranatim cvjetnim stabljikama i mlada stabla koštela, koja su zbog svog habitusa veoma cijenjena u hortikulturi, tvorit će dvjesto i pedeset metara dugačak drvored koji će se protezati od benzinske postaje do Parka prijateljstva.

Radnici Holdinga počeli su sadnju u sriijedu ujutro, a završili oko podneva kad je stigla i cisterna s vodom koja je natopila zemlju u koju su posađena mlada stabla, sada visoka oko šest metara. Prema riječima Vlade Miličevića, voditelja Odjela održavanja javnih prometnih površina i gradskog zelenila, trideset mladih stabala uklopit će se u postojeći drvored u sklopu kojih su ranije zasađene koštele, kojih je također trideset.

Stabla koštela, koja mogu trajati i do tisuću godina, zasađena su dva metra od nogostupa uz glavnu prometnicu, a sve što traži to drvo, otporno čak i na velika zagađenja, jest redovito zalijevanje i održavanje. Iako mogu narasti i do 25 metara, trogirske će koštele biti upola manje kako bi se mlada stabla uklopila s postojećima, čiji je rast „zaustavljen“ na deset metara.

Osim što su danas sadili, zalijevali te kopali sadne rupe za grmove, koji stižu sutra, radnici Holdinga danas su pokosili i oko 2000 metara četvornih zelene površine u Parku prijateljstva.

U svakom slučaju, veseli i jedno i drugo jer sada će i istočni dio Trogira, obogaćen novim zelenim dekorom, ali i primjerenijim odnosom mjerodavnih službi, pridonijeti ljepšoj i privlačnijoj vizuri našega grada.


Vrh