TROGIR HOLDING d.o.o.
GRADSKI SERVISI ONLINE

Trogir dobio novi zeleno-cvjetni dekor


Radnici trogirskoga Holdinga završili su u petak postavljanje travnoga tepiha na izdvojenim otocima duž gradske šetnice. Na prethodno isfrezanu zemlju iz koje je odstranjeno kamenje, grude i korijenje, postavljene su palete travnoga tepiha vrhunske teksture, površine 140 metara četvornih. Zeleni otoci odmah su ograđeni zaštitnom trakom, koja će ostati mjesec dana ili točnije do završetka školske godine kako nestašnim osmoškolcima ne bi palo na pamet da gaze travu, što je bio slučaj s prije četiri godine postavljenim travnjakom.
-Zeleni tepih na rivi zadnji je put postavljen prije četiri godine, no djeca su ga izglazila, trava je klonila i osušila se tako da su umjesto zelnih otoka ostale gole površine s tvrdom zemljom i kamenjem. Jučer smo postavili prvih 70 metara četvornih travnog tepiha, danas još toliko tako da smo sve otoke duž trogirske rive u cijelosti pokrili zelenilom, rekao nam je Vlado Miličević, voditelj Odjela održavanja javnih prometnih površina i gradskog zelenila.
Hortikulturno uređenje našega grada obuhvatilo je i sadnju 2500 komada sezonskoga cvijeća, prekrasnih begonija i za održavanje zahvalnih kadifa. Oko 150 sadnica već je osvanulo na četiri mala zemljana otočića ispod nedavno zasađenih magnolija na platou ispred sjevernih gradskih grada.
Iako je glavnina kiše prošla, meteorolozi i idućih dana najavljuju nestabilno vrijeme, a upravo o oborinama ovisi tempo sadnje sezonskoga cvijeća. Nakon kišne noći, petak je osvanuo okupan suncem, no pitanje je hoće li tako biti i tijekom dana pa su radnici Holdinga rano ujutro počeli postavljati travni tepih na rivi i saditi cvijeće u parku Fortin u kojem je zemlja još uvijek vlažna, no ne toliko da ne bi prihvatila prve cvjetne aranžmane.
Ako kiša ne poremeti planove i raskvasi zemlju, sadnja raznobojnih kadifa i raskošnih begonija, koje se smatraju najljepšim proljetnim cvijećem, trebala bi završiti do utorka, a osim dva gradska parka, Fortin i Žudiku, hortikulturno će se oplemeniti i plato između poslovne zgrade Holdinga i srednje škole.
Cvijeće u harmoničnoj eksploziji boja i novi travni tepih na trogirskoj rivi, uz već ranije posađena stabla čarobnih magnolija i vječnih koštela, čine lijep zelenocvjetni dekor primjeren Unesovom gradu, ali i očekivanjima turistima, koji vole predahnuti uživajući u tišini i ljepoti našpih parkova.


Vrh