Gradski servisi online

Trogir holding nabavio novo vozilo: „Zajedno za čisti i lipi Trogir“

6. svibnja 2021.

Od danas ulicama Trogira prometuje novo specijalno vozilo koje će prikupljati otpad u svrhu poboljšanja komunalnog standarda

Trogir holding je, u suradnji s Gradom Trogirom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nabavio novo specijalno vozilo za odvojeno prikupljanje i prijevoz otpada čija je vrijednost oko 2 i pol milijuna kuna. Poruka na vozilu dovoljno govori sama za sebe „ZAJEDNO ZA ČISTI I LIPI TROGIR“.

Ovo je još jedno vozilo koje će krasiti naš vozni park. Misija nam je da grad Trogir bude čišći, a korisnici naših usluga zadovoljniji. Također, našim djelatnicima sredstva za rad moraju biti na razini 21. stoljeća, kazao je predsjednik Uprave Trogir holdinga Božidar Miše.

Novo vozilo nastavak je naših nastojanja prema boljem prikupljanju otpada.

Krenuli smo u kompletnu tehnološku obnovu Trogir holdinga. Kad smo došli, zatekli smo vozni park star preko 17 godina. Ovo je već četvrto vozilo i ono što je potrebno naglasiti je da je i ono sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s oko 60 posto.

U proteklom periodu sanirali smo deponij, otvorili reciklažno dvorište i idemo u korak s europskim trendovima povećanja razdvajanja otpada. Samim otvaranjem reciklažnog dvorišta i postavljanjem zelenih otoka, koje smo također financirali sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u prvih nekoliko mjeseci ove godine deset puta je povećano odvajanje otpada u Trogiru, naglašava gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

 

 

Last modified: 6. svibnja 2021.

Comments are closed.