Search
Close this search box.
blagoslov vozila

Trogir holdingu su u petak uručena tri nova specijalna vozila za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada.

Nabavio ih je Trogir holding u suradnji s Gradom Trogirom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a njihova vrijednost iznosi oko 2 milijuna kuna.

Tri nova vozila od kojih jedno električno, a dva dizel vozila po Euro 5 normama ostvarit će određene uštede u postojećim rashodima koji su nastali zbog starosti dosadašnjeg voznog parka, kazao je prilikom primopredaje vozila predsjednik Uprave Trogir holdinga Zvonimir Bukarica. Dodao je kako će nabavka ovih vozila pospiješit cijelokupnu uslugu i odnos prema građanima grada Trogira koji zaslužuju viši i ozbiljniji nivo sakupljanja i odvoza komunalnog otpada.

 

Zahvalio je pri tom Gradu Trogiru koji je zajedno s Trogir holdingom aplicirao prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je sufinancirao nabavku sa 40 posto nabavne vrijednosti vozila.

Inače, vozila su nabavljena putem financijskog leasinga na rok financiranja od 60 mjeseci, a proizvela ih je firma Rossi na šasijama firme Iveco koju zastupa Benussi d.o.o. čiji je predstavnik Vlado Todorović iznio tehničke karakteristike i naglasio kakao je električno vozilo zapremnine 3 kubika, dok su ostala dva od 5 i 7 kubika .

Vozila je prije puštanja u rad blagoslovio don Dražen Balić, a primopredaji je nazočio i gradonačelnik Ante Stipčić koji je naglasio kako na ovaj način Trogir holding ne samo da dobiva proširenje voznog parka, već dobiva i na kvaliteti svojih usluga budući su vozila prilagođena našim ulicama, a posebice za čišćenje povijesne jezgre grada.

Comments are closed.