Gradski servisi online

Pilot projekt otpadomjera

4. ožujka 2020.

Gradska komunalna tvrtka Trogir Holding d.o.o. obavijestila je stanare Naselja koji su preuzeli kartice za odlaganje komunalnog otpada da će se sa korištenjem otpadomjera na tri polupodzemna spremnika započeti najkasnije do 10. ožujka 2020. godine.

Kako zasad funkcionira pilot projekt kazao je gostujući u emisiji Gradskog radija Trogir „Razgovori s povodom“ Toni Zulim, rukovoditelj sektora komunalnih poslova Trogir Holdinga d.o.o.
„Krenuli smo sa polupodzemnim spremnicima, što se vidjelo ovo ljeto u gradu, koji su se pokazali kao iznimno dobro rješenje te smo odlučili širiti taj projekt na sva područja gdje su stambene zgrade i veliki broj korisnika. Krenuli smo i sa novim projektom, odlučili smo se za tip otpadomjera sa karticom. Možemo se pohvaliti da je to hrvatski proizvod. Sa tri otpadomjera pokrit ćemo veći broj korisnika. Preko 90 posto stanovnika u Naselju je dobilo kartice uz upute za korištenje. Na njemu je tipka START, zatim prislonite karticu, on se automatski otvori, odložite otpad maksimalne zapremine 40 litara, povučete polugu i to je to. Posebno napominjem kako je ovo pilot projekt što znači se neće koristiti u svrhu naplate, nego čisto da vidimo da li će se pokazati kao dobro rješenje“, kazao je Toni Zulim.

Last modified: 3. travnja 2020.

Comments are closed.