Search
Close this search box.

Trogir Holding, Grad Trogir i Udruga Sunce pozivaju na tribinu o gospodarenju otpadom za ugostitelje na području grada. Na tribini će se moći doznati sve o: zakonodavnom okviru gospodarenja otpadom, primjerima rješenja za smanjenje otpada u ugostiteljstvu, a predstavit će se postupanje i prikupljanje otpada na području stare gradske jezgre za ugostitelje. Tribina će se održati u srijedu, 19. travnja s početkom u 13:00 sati u trogirskoj Gradskoj vijećnici. Predavači su Tea Kuzmanić Rosandić iz Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Danijel Kukoč, predsjednik uprave Trogir Holdinga.

  • Radi se o tribini koja se bavi gospodarenjem otpada, ali naglasak ima na ugostitelje na području grada. Ideja je da im se približi zakonodavni okvir, tj. koje su njihove obaveze. Bit će zanimljivo predstavljanje postupanja i prikupljanja otpada na području stare gradske jezgre koje također ima naglasak na ugostitelje. Taj dio predavanja održat će predsjednik uprave Trogir Holdinga Danijel Kukoč. Sam Trogir Holding je već krenuo u komunikaciju s ugostiteljima koji su to pozitivno prihvatili. Još jednom će se prezentirati rješenja o smanjenju otpada, prvenstveno mislim na plastiku, kazuje Tea Kuzmanić Rosandić.
  • Naglasak je na izbjegavanju plastične ambalaže, npr. kod prodaje kave za van. Pri organizaciji manifestacija, trebalo bi koristiti čaše s povratnom naknadom koje Grad Trogir već koristi na javnim događanjima. Preporuka je da se koristi staklena ambalaža. Fokusirat ćemo se i na donesenu subdirektivu prema kojoj jednokratni plastični proizvodi ne bi trebali biti u upotrebi kao što su slamke, plastične čaše, jednokratni pribori za jelo, paketi za hranu… Grad Trogir provodi projekt u sklopu kojeg su zamišljene četiri tribine. Nakon ove za ugostitelje, ostale tri bit će za građane kojima želimo za početak približiti ideju kako smanjiti svoje račune, zaključuje Kuzmanić Rosandić.

Comments are closed.