TROGIR HOLDING d.o.o.
GRADSKI SERVISI ONLINE

Holding popravlja, vandali ponovno ruše


Radnici trogirskoga Holdinga sanirali su oštećenja u parku Fortin, zelene oaze u srcu grada koja je postala meta iživljavanja lokalnih vandala.
Sve razbijene klupe, a malo je koja bila čitava, sada su popravljene, kao i kameni zid koji omeđuje park, a s kojeg su divljaci razvalili ploče. Zatvorene su i kutije s električnim instalacijama koje su bile opasnost za šetače i djecu iz obližnjeg vrtića. Po tko zna koji put prebojan je i zid na javnom WC-u, ali kako divljak uvijek ostaje divljak, tako je i vandal iz Fortina ponovo nasrnuo sprejem na istu metu.
„Radnici Holdinga u ponedjeljak poprave štetu, a u utorak ponovo isto. Upravo smo bili prebojali onaj florescentni grafit na zidu javnog WC-a, a evo već je osvanuo novi. Srećom, pa električnu kutiju nisu ponovo otvarali i razvaljivali. Ovaj su se put zadovoljili time da se samo potpišu, da ostave sprejem ispisani grafit na elektrokutiji“, rekao nam je Jure Brkan, voditelj Odjela održavanja i gradnje u trogirskom Holdingu, u čijoj je nadležonosti i održavanje zelenih površina.
Da divljavštvu vandala i njihovoj drskosti nema kraja potvrđuje i slika s Batarije koju je sumanata družina ostavila za sobom. Tamo su, kazuje nam Brkan, srušene i maljem razbijene dvije teške betonske posude za smeće. Kao što ni kameni zidić u parku Fortin nije mogao puknuti uslijed dotrajalasti ili vremenskih nepogoda, tako ni masivne betonske posude za smeće nije mogao oboriti vjetar. Pa sve da je tako i bilo, da je vjetar kojim čudom oborio dvije teške betonske posude, sigurno ih ne bi pretvorio u komadiće. To je mogao učiniti samo divljak s maljem u ruci. Možda isti onaj iz Fortina, što je grozno samo po sebi to znači da se jedan divljak upitne pameti ruga sa svima nama. A možda je riječ o drugom divljaku, ali iste pameti, što je jednako strašno jer ispada da je Trogir postao grad za novačenje novih vandala.
Uprava trogirskoga Holdinga apelirala je na građane da se s više pažnje i odgovornosti odnose prema gradskoj imovini. Pozivaju se i da prijave svaku uočenu nepravilnost i oštećenja koja, ne samo da ne priliče uljuđenom gradu poput Trogira, nego mogu, što je bio slučaj s oštećenim električnim kutijama, ugroziti i naše živote.


Vrh